Föld Világnapja

2022.04.22.

EZ A NAP A FÖLDÜNKRŐL SZÓL!

Erre hívja fel a figyelmet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja Április 22.-én. Kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése maradt. Az emberiség növekvő biológiai lábnyoma és környezeti terhelése miatt ez most még inkább fontos téma!

Az emberiség folyamatosan megnövekedett szemét termelése és környezetünk terhelése az elővilágunkra nézve egyre rosszabb hatással van. Ritka fajok tűnnek el a környezetünkből, vagy kerülnek nehéz helyzetbe akár a vízben, akár a szárazföldön is.

Mit tehetünk mi? Ültessünk fákat, tegyük minél zöldebbé a környezetünket, használjunk tömegközlekedést, ha tehetjük, vásároljunk kevesebb műanyagot és még rengeteg dolog van, amit tehetünk a környezetünkért. Ha mindenki egy kicsit jobban odafigyel, együtt jobbá tudjuk tenni a földünk állapotát.

Mi a Sodaco-nál egy lehetőséget nyújtunk arra, hogy ne kelljen lemondania a szénsavas üdítőkről, ha nem szeretné terhelni a környezetét. A műanyag palackok halmozása és környezetünk folyamatos terhelése helyett, válassza a szódagépeinket, melyek által otthon, könnyedén tud készíteni szódavizet, vagy szénsavas italokat.

Környezetvédelem világnapja 2022. Június 5.

2022.06.03.

Környezetvédelem világnapja

1972-ben tartották meg először Stockholmban az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciáját. A konferencia határozatában a Június 5.-t nemzetközi KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP-pá nyilvánította.

Mi is a környezet?....

Víz világnapja

2022.03.22.

Minden évben március 22.-én kerül megrendezésre a VÍZ VILÁGNAPja. Az ENSZ 1993-ban emelte ki ezt az eseményt. Céljuk kettős volt. Megünnepelni a vizet...

267 éves az egészséges szódavíz, de csak 180 éve a kedvencünk

2021.12.20.

Először 1754-ben Joseph Black skót polihisztor írt a szén-dioxidról, mint a levegőnél sűrűbb gázról, amely nem táplálja az égést. Ezen tény miatt, még ma is a pincék szén-dioxid telítettségét gyertyával érdemes ellenőrizni. Ha kialszik, kifelé! De hogy kerül oda, mármint a szén-dioxid?...