Föld Világnapja

2022.04.22.

EZ A NAP A FÖLDÜNKRŐL SZÓL!

Erre hívja fel a figyelmet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja Április 22.-én. Kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése maradt. Az emberiség növekvő biológiai lábnyoma és környezeti terhelése miatt ez most még inkább fontos téma!

Az emberiség folyamatosan megnövekedett szemét termelése és környezetünk terhelése az elővilágunkra nézve egyre rosszabb hatással van. Ritka fajok tűnnek el a környezetünkből, vagy kerülnek nehéz helyzetbe akár a vízben, akár a szárazföldön is.

Mit tehetünk mi? Ültessünk fákat, tegyük minél zöldebbé a környezetünket, használjunk tömegközlekedést, ha tehetjük, vásároljunk kevesebb műanyagot és még rengeteg dolog van, amit tehetünk a környezetünkért. Ha mindenki egy kicsit jobban odafigyel, együtt jobbá tudjuk tenni a földünk állapotát.

Mi a Sodaco-nál egy lehetőséget nyújtunk arra, hogy ne kelljen lemondania a szénsavas üdítőkről, ha nem szeretné terhelni a környezetét. A műanyag palackok halmozása és környezetünk folyamatos terhelése helyett, válassza a szódagépeinket, melyek által otthon, könnyedén tud készíteni szódavizet, vagy szénsavas italokat.

Mindenki tehet az ivóvizeink védelmében!

2022.11.23.

Köztudott tény, hogy Földünk mindössze 1.2%-a ivóvíz, amin már 8 milliárd ember osztozik és a jövő nemzedékeit is kell szolgálnia...

Receptgyűjtő Nyereményjáték

2022.11.18.

Tudta, hogy a szörp nem csak italok és szénsavas üdítők készítésére alkalmas?

A Takarékosság világnapja – 2022.10.31.

2022.10.31.

1924 októberében Milánóban rendeztek nemzetközi konferenciát Európa, Ázsia, Ausztrália 28 országának takarékpénztárai. A küldöttek azért fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy október utolsó munkanapjára meghirdessék a Takarékosság Világnapját.