Földünkért Világnap – 2022.10.21

2022.10.21.

1991. október 21.-én indult útjára a „Földünkért kampány”, amelynek legfőbb célja volt, hogy felhívja a figyelmet az 1992-ben Rióban megrendezett Föld-csúcs nevű világtalálkozóra. Ezen az első környezeti világtalálkozón felhívták az egyének, szervezetek, döntéshozók figyelmét a környezetszennyezés súlyosságára, valamint kidolgoztak egy széles témakörű környezetvédelmi stratégiát (címe: Földünkért) az ember ökológiai lábnyomának kisebbítésére, amelyet az IUCN, (Természetvédelmi Világszövetség) az UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Programja) és a WWF állított össze. A Riói Föld-csúcs óta október 21.-e minden évben a Földünk napja, amit Magyarországon 1992 óta ünneplünk.

A Földünkért világnap célja a mai napig az, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezettudatosság fontosságára. Jelmondata pedig így szól: „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”.

Számos üzenete közül az egyik legfőbb az, hogy egyénenként is képesek vagyunk pozitív változást elérni a környezetszennyezés mértékének csökkenésében. Sok kicsi sokra megy. A világnap alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk azon a hétköznapi életünk során, mi mit is tehetünk a hatalmas mértékben felgyorsult klímaváltozás elleni küzdelemben. A legkisebb tett is egy lépés a fenntartható társadalom felé vezető úton. Egyének szintjén fontos, hogy a közvetlen környezetünkben tegyünk lépéseket.

De vajon a Sodaco termékekkel mit tehetünk a Földünkért? Száműzzük életünkből a PET palackokat, hiszen kulacsot használunk. Készítsünk szódavizet, vagy szénsavas üdítőt otthon, könnyedén és nem utolsó sorban környezettudatosan!

Föld Világnapja 2024.

2024.04.22.

Dönts másként a Föld Világnapján!

Ma, április 22-én, az egész világon a Föld Világnapját ünnepeljük. Ezen a különleges napon arra emlékezünk, hogy mennyire fontos bolygónk szeretete és legfőképp védelme.

Víz Világnapja: a víz megőrzése és az emberi jövő

2024.03.22.

Ma, március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, egy olyan alkalom, amely arra emlékeztet minket, hogy a víz az élet alapja, és elengedhetetlen minden létező számára a Földön. Ahogy együtt ünnepeljük ezt a napot...

Takarékosság Világnapja - 2023

2023.10.31.

Sokan nem tudják, de a mai napon van a Takarékosság Világnapja is. De vajon hogyan spórolhat a SodaCo-val? Cikkünkben részletezzük.