Környezetvédelem világnapja 2022. Június 5.

2022.06.03.

Környezetvédelem világnapja

1972-ben tartották meg először Stockholmban az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciáját. A konferencia határozatában a Június 5.-t nemzetközi KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP-pá nyilvánította.

Mi is a környezet?

A minket körülvevő folyamatos változásban lévő rendszer, amely áll a földből, vízből, levegőből és ezeknek az élővilágaiból, továbbá az ember által létrehozott környezetből.

Tehát összességében minden, ami minket körülvesz és melybe mi is beletartozunk.

Ezért is olyan fontos az, hogy amennyire csak tudjuk védjük a környezetünket, mely által saját magunkat is védjük.

Az emberiség hulladék termelése nagyon magas, amivel nagy mértékben terheljük a környezetünket.

Mit tehetünk a környezetünkért?

Oda kell figyelnünk a hulladék gazdálkodásunkra: gyűjtsünk szelektíven, ültessünk minél több fát, vigyázzunk az élővilágunkra stb.

A Pet palackok folyamatos vásárlásával a környezetünk szennyezéséhez járulunk hozzá. Hogy van-e megoldás arra, hogy élvezzük a szénsavas vizet PET palackok halmozása helyett? Igen, van. Készítsünk magunknak szódavizet otthon, könnyedén.

A weboldalunkon megtalálja a szódagépeinket, illetve kiegészítőit, mellyel készíthet otthon, könnyedén szódavizet.

Tegyünk együtt a környezetünk szennyezésének csökkentéséért!

Föld Világnapja

2022.04.22.

EZ A NAP A FÖLDÜNKRŐL SZÓL!

Erre hívja fel a figyelmet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja Április 22.-én. Kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése maradt. Az emberiség növekvő biológiai lábnyoma és környezeti terhelése miatt ez most még inkább fontos téma!

Víz világnapja

2022.03.22.

Minden évben március 22.-én kerül megrendezésre a VÍZ VILÁGNAPja. Az ENSZ 1993-ban emelte ki ezt az eseményt. Céljuk kettős volt. Megünnepelni a vizet...

267 éves az egészséges szódavíz, de csak 180 éve a kedvencünk

2021.12.20.

Először 1754-ben Joseph Black skót polihisztor írt a szén-dioxidról, mint a levegőnél sűrűbb gázról, amely nem táplálja az égést. Ezen tény miatt, még ma is a pincék szén-dioxid telítettségét gyertyával érdemes ellenőrizni. Ha kialszik, kifelé! De hogy kerül oda, mármint a szén-dioxid?...