Víz világnapja

2022.03.22.

Minden évben március 22.-én kerül megrendezésre a VÍZ VILÁGNAPja. Az ENSZ 1993-ban emelte ki ezt az eseményt. Céljuk kettős volt. Megünnepelni a vizet, amely az egyik legfontosabb éltető elemünk, de figyelemfelhívás is egyben, hogy nem korlátlanul áll rendelkezésünkre, ezért óvni kell. Ez egy igazán nagy érték!

A VÍZ VILÁGNAPJA minden évben más és más témára fókuszál, kiemelve ezzel a víz sokoldalúságát. 2022-ben a mottó: „Láthatatlanná tenni a láthatatlant!”, vagyis a felszín alatti vizek fontosságát hangsúlyozza.

Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy MI mit tehetünk a víz védelme érdekében!

Nagyban hozzájárulhatunk a környezetünk óvásához azzal, ha a PET palackos víz helyett a csapvizet választjuk. Szódagépeinknek köszönhetően nem kell lemondani a buborékos vízről sem. Otthon, könnyedén elkészítheti a szódavizet saját magának.

A Sodaco termékek segíthetnek, hogy csökkentsük közösen a PET palackok mennyiségét, ezáltal védjük a környezetünket.

Csatlakozzon a Sodaco-hoz! Vigyázzunk együtt a környezetünkre és ünnepeljük ma és az év minden napján együtt a Vizet!

Mindenki tehet az ivóvizeink védelmében!

2022.11.23.

Köztudott tény, hogy Földünk mindössze 1.2%-a ivóvíz, amin már 8 milliárd ember osztozik és a jövő nemzedékeit is kell szolgálnia...

Receptgyűjtő Nyereményjáték

2022.11.18.

Tudta, hogy a szörp nem csak italok és szénsavas üdítők készítésére alkalmas?

A Takarékosság világnapja – 2022.10.31.

2022.10.31.

1924 októberében Milánóban rendeztek nemzetközi konferenciát Európa, Ázsia, Ausztrália 28 országának takarékpénztárai. A küldöttek azért fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy október utolsó munkanapjára meghirdessék a Takarékosság Világnapját.