Víz világnapja

2022.03.22.

Minden évben március 22.-én kerül megrendezésre a VÍZ VILÁGNAPja. Az ENSZ 1993-ban emelte ki ezt az eseményt. Céljuk kettős volt. Megünnepelni a vizet, amely az egyik legfontosabb éltető elemünk, de figyelemfelhívás is egyben, hogy nem korlátlanul áll rendelkezésünkre, ezért óvni kell. Ez egy igazán nagy érték!

A VÍZ VILÁGNAPJA minden évben más és más témára fókuszál, kiemelve ezzel a víz sokoldalúságát. 2022-ben a mottó: „Láthatatlanná tenni a láthatatlant!”, vagyis a felszín alatti vizek fontosságát hangsúlyozza.

Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy MI mit tehetünk a víz védelme érdekében!

Nagyban hozzájárulhatunk a környezetünk óvásához azzal, ha a PET palackos víz helyett a csapvizet választjuk. Szódagépeinknek köszönhetően nem kell lemondani a buborékos vízről sem. Otthon, könnyedén elkészítheti a szódavizet saját magának.

A Sodaco termékek segíthetnek, hogy csökkentsük közösen a PET palackok mennyiségét, ezáltal védjük a környezetünket.

Csatlakozzon a Sodaco-hoz! Vigyázzunk együtt a környezetünkre és ünnepeljük ma és az év minden napján együtt a Vizet!

Környezetvédelem világnapja 2022. Június 5.

2022.06.03.

Környezetvédelem világnapja

1972-ben tartották meg először Stockholmban az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciáját. A konferencia határozatában a Június 5.-t nemzetközi KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP-pá nyilvánította.

Mi is a környezet?....

Föld Világnapja

2022.04.22.

EZ A NAP A FÖLDÜNKRŐL SZÓL!

Erre hívja fel a figyelmet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja Április 22.-én. Kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése maradt. Az emberiség növekvő biológiai lábnyoma és környezeti terhelése miatt ez most még inkább fontos téma!

267 éves az egészséges szódavíz, de csak 180 éve a kedvencünk

2021.12.20.

Először 1754-ben Joseph Black skót polihisztor írt a szén-dioxidról, mint a levegőnél sűrűbb gázról, amely nem táplálja az égést. Ezen tény miatt, még ma is a pincék szén-dioxid telítettségét gyertyával érdemes ellenőrizni. Ha kialszik, kifelé! De hogy kerül oda, mármint a szén-dioxid?...