A SodaCo2 nemcsak a gyors, egyszerűen otthon elkészíthető szódavízéről, valamint a különböző ízesítésű italairól elismert, hanem környezettudatos szemléletéről is. A környezetvédelem kiemelt szerepet kap a SodaCo2 filozófiájában, hiszen a csapvíz, valamint az újra felhasználható palackok jelentősen csökkentik a környezetet károsító hatásokat.

Hiszen gondoljunk csak bele, hogy amíg egy ásványvíz eljut az üzletekbe, háztartásokba, szállítása mekkora széndioxid-kibocsátással jár, milyen mértékű levegőszennyezést okoz. Mindemellett nem szabad megfeledkeznünk a műanyag palackok károsító hatásáról sem. Hazánkban még nem elég elterjedt a szelektív hulladékgyűjtés, így az egyes becslések szerint közel ezer év alatt lebomló műanyag palackok újrahasznosítása csak elenyésző arányban történik meg. A felhalmozódott PET- palackok pedig lassan meghaladják mind az újrahasznosítási, mind a szeméttelepek befogadó képességének kapacitásait.

A SodaCo2 újratölthető palackjaival a felelős, környezetbarát választás lehetőségét kínálja vásárlóinak, mely megnyugtató választ jelent a környezetvédelmi aggályokra.