GY. I. K. (azaz gyakran ismételt kérdések)

Ha vásárolok egy szódagépet, abban található patron?

Igen, egy SodaCo szódagép vásárlásakor a gép mellett egy szénsavasító flakont és egy Sodaco cserepatront is tartalmaz a doboz. Vagyis amikor Ön otthon kicsomagolja a szódagépet, máris készíthet magának egy frissítő szódát. Ha szörpöt is vásárolt, akkor elkészítheti üdítőjét. Mindezt otthon, könnyedén! Ha mégis bizonytalan a készítés menetében, olvassa el Három lépés és kész oldalunkat, vagy nézze meg a készítést lépésről-lépésre bemutató videóinkat.

Ha kifogyott a patronom, hol tudom cserélni?

Cserepontjainkon és partnereinknél bármikor cserélhető a CO2 palack (másik nevén: cserepatron). A CSEREPONTOK, PARTNEREINK oldalunkon válassza az Önhöz legközelebb lévő lehetőséget, vagy válasszon terméket oldalunkról és rendelje meg házhozszállítással webáruházunkból.

Hogyan tudom a szódavíz erősségét szabályozni?

A nyomógomb lenyomásával a vízbe egy egységnyi szén-dioxid kerül. Ha erősebb, „bubisabb” szódavizet szeretne, akkor nyomja meg többször a nyomógombot. Így tudja növelni a szódavízbe jutatott szén-dioxid mennyiségét, amivel szódavize dúsabb, szénsavasabb lesz. Ezt maximum 3-szor tudja megtenni, majd a palack levétele után ellenőrizze, hogy megfelelő-e a szénsavasság. Ha nem ismételje meg a folyamatot.

Túl tudom-e tölteni a szénsavasító flakont gázzal?

A SodaCo szódagépekben két biztonsági szelep található, melyek túlnyomás esetén nyitnak és elengedik a gázt. Ezt a folyamatot egy berregő hang jelzi. Ezáltal az otthoni szódakészítés folyamata a SodaCo termékeivel teljesen biztonságos és ellenőrzött.

Használhatom-e szörppel a készüléket?

A szénsavasító flakonba CSAK csapvíz tölthető, és a készítés teljes folyamatában is csak csapvíz, azaz ivóvíz lehet a palackban, annak falán található jelölésig feltöltve. Ha szörppel szeretné ízesíteni szódáját, akkor a szódakészítő palackba elkészített szénsavas vízhez adjon megfelelő mennyiségű szörpöt, majd zárja vissza a palackot és óvatos rázással keverje össze a szörpöt és a szódát. Ha bizonytalan a szóda- vagy a szörpkészítés menetében, nézze meg a készítést lépésről-lépésre bemutató videóinkat.

A Sodaco szódagép használható-e más patronokkal?

A SodaCo márkájú CO2 patronok a SodaCo szódagépekhez lettek kifejlesztve, ezért biztonságosan csak ezekkel a patronokkal használhatóak. Ha egy SodaCo szódagépet más márkájú patronnal használ, akkor a készülék megfelelő működéséért felelősséget nem tudunk vállalni.

Más márkájú CO2 patronomat becserélhetem-e Önöknél?

Igen, nálunk is becserélheti minden 425 gramm töltősúlyú, a SodaCo patronjával megegyező méretű alumínium CO2 palackját, patronját.

Amennyiben weboldalunkon megrendeli a cserepatront, azt a futárszolgálat a megadott címre szállítja. A teli cserepalackot abban az esetben tudja átvenni, ha a futárnak cserébe átadja a kiürült CO2 palackját.

Megnyomom a szódagép szénsavasító nyomógombját és a szén-dioxid a palackban lévő víz helyett a levegőbe távozik, elszivárog. Mi ilyenkor a teendőm?

A szén-dioxid ilyen mennyiségben a levegőbe kerülve teljesen ártalmatlan. Viszont kérjük, hogy szódagépén ellenőrizze az alábbiakat:
- A szódagépben megtalálható-e a tömítés?
- Megfelelően van-e behelyezve a tömítés?
- Megfelelően van-e becsavarva a Co2 palack?
- Nem ragadt-e be a szénsavasító gomb?

Ha mindent megfelelőnek talál, akkor valami más probléma van, ezért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!