Három lépés és kész!

Készítse el szódavizét otthon, könnyedén!

Tölt, csavar, szóda!

Első lépés: töltés!

Helyezze a CO2 patront a készülékbe!

A szénsavasító flakont, ahogy a CO2 patront is a szódagép csomagjában találja. A szén-dioxid patron csatlakoztatása előtt ellenőrizze a szódagépben található tömítést is. Ezután a patron helyét rejtő takaró fedelet távolítsa el, majd ütközésig csavarja be a patront a helyére. Amikor az rögzült, tegye vissza a takaró fedelet.

Minden szódavízhez szükségünk van kiváló csapvízre, amely Magyarországon mindenhol rendelkezésre áll. A csapvízzel a flakont a rajta található jelölő vonalig kell feltöltetni.

A maximális szénsavasítás elérése érdekében a 6°C-os csapvíz használata ajánlott.

Második lépés: csavarás!

Töltse fel a szénsavasító flakont a jelig vízzel, majd csavarja be a készülékbe!

Fontos, hogy csak jelölésig töltsük meg a palackot, hiszen így hagyunk benne elegendő helyet a szénsavnak. Miután jelölésig megtöltöttük, behelyezhetjük azt a szódagépbe. A palackot tekerjük be ütközésig. Ha jól csináltuk a második lépést, a szódagépből kiálló kis cső alja a flakonban lévő csapvízbe merült, és a palack stabilan áll a helyén. Jöhetnek a bubik!

Harmadik lépés: szénsavasítás!

A szénsavasító gomb megnyomásával adagoljon szén-dioxidot a palackba.

Miután a csapvízzel a jelölésig töltött flakont ütközésig betekerte a szódagép erre kijelölt részébe, már csak egy lépés maradt hátra. Nyomja meg a szódagép tetején lévő szénsavasító nyomógombot 3-szor, amellyel 3 adag szén-dioxidot juttat a flakonba. Ha erősebb szódavizet szeretne, ismételje meg a folyamatot még egyszer, de előtte ellenőrizze a vize szénsavasságát (vegye le a flakont, és kóstolja meg szódavizét). Háromnál többször ne nyomja meg a szénsavasító gombot egyszerre! Szénsavasítás után ízesítse szódáját SodaCO szörppel és hűtse be a tökéletes ízélményért!

Bővebb információkért tekintse meg videóinkat!