Víz világnapja - 03.22.

2023.03.22.

A víz világnapja minden évben március 22.-én kerül megrendezésre. Az ENSZ közgyűlése 1992-ben emelte ki ezt az eseményt a Környezet és Fejlődés konferencián, annak érdekében, hogy felkeltse a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságáról. Először, egy évvel később, 1993-ban került megrendezésre a víz világnapja, ezen a napon.

Az idei víz világnapja vizeink és környezetünkre fenyegetést jelentő válság megoldásának kulcsa a jó irányba tett lépések drasztikus felgyorsításában rejlik.

Mi, egyénenként mit tehetünk a víz védelme érdekében?

  • Használjunk PET palackos víz helyett csapvizet vagy HASZNÁLJUK ÚJRA a meglévő palackunkat.
  • Ha van kertünk, csökkentsük a növényvédő szerek és műtrágyák használatát
  • Használjunk környezetkímélő mosó- és mosószereket
  • Takarékoskodjunk a vízzel! Naponta maximum 5 percet zuhanyozzunk és ne töltsük tele mindennap a kádat. Bármennyire is csábítóan hangzik.

Mi a SodaCo-nál mit teszünk a víz védelme érdekében?

  • Szódagépeinkkel nem kell lemondania a szódagépek és a szénsavas üdítők élvezetéről. Nincs többé felesleges cipekedés és sorakozó PET/alumínium palackok
  • Stílusos szénsavasító flakonjaink rengetegszer újra felhasználhatók, tökéletes választás a szódavíz vagy éppen az Önt által készített szénsavas üdítő tárolására

Földünk vízkészletének mindössze 2,5%-a ivóvíz, így rendkívül fontos a takarékoskodás és az, hogy védjük ivóvízkészleteink tisztaságát saját- és a jövő generáció érdekében. A legkisebb lépés is fontos.

Víz Világnapja: a víz megőrzése és az emberi jövő

2024.03.22.

Ma, március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, egy olyan alkalom, amely arra emlékeztet minket, hogy a víz az élet alapja, és elengedhetetlen minden létező számára a Földön. Ahogy együtt ünnepeljük ezt a napot...

Takarékosság Világnapja - 2023

2023.10.31.

Sokan nem tudják, de a mai napon van a Takarékosság Világnapja is. De vajon hogyan spórolhat a SodaCo-val? Cikkünkben részletezzük.

Bővültek Cserepontjaink

2023.10.11.

A 2023-as év az új cserepontok éve...