Föld Világnapja - 2023

2023.04.21.

Egy nap a klímáért, a Földünkért, a holnapért!

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” szól a minden évben, április 22.-én világszerte megrendezése kerülő Föld Napjának jelmondata. Ezen a jeles napon különféle eseményeket rendeznek, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

Az ötletet John McConnel vetette fel először 1969-ben az UNESCO konferencián. Először a rákövetkező évben, 1970. március 21-én tartották meg, amely a csillagászati tavasz kezdete. Április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított a Föld védelmében.

Kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése maradt. Az emberiség növekvő biológiai lábnyoma és környezeti terhelése miatt ez most még inkább fontos téma! Az emberiség folyamatosan megnövekedett szemét termelése és környezetünk terhelése az elővilágunkra egyre rosszabb hatással van. Ritka fajok tűnnek el vagy kerülnek nehéz helyzetbe akár a vízben, akár a szárazföldön is.

A Magyarországon a Föld napja mozgalom idén már 33 éve jelen van és ezen idő alatt rengeteget tettünk a környezet védelme érdekében, mint például a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, elérhetőbb és popularizált környezetbarát termékek, szélkerekek és napkollektorok, mint energiatermelők elterjedése. De ez korán sem azt jelenti, hogy a munkálatok befejeződtek.

Mit tehetünk mi?

Ha tehetjük ültessünk fákat, tegyük zöldebbé a környezetünket, használjunk tömegközlekedést, vásároljunk kevesebb műanyagot és még rengeteg dolog van, amit tehetünk a környezetünkért. Ha mindenki egy kicsit jobban odafigyel, együtt jobbá tudjuk tenni a Földünk állapotát.

Mi a Sodaco-nál egy lehetőséget nyújtunk arra, hogy ne kelljen lemondania a szénsavas üdítőkről, ha nem szeretné terhelni a környezetét. A műanyag palackok halmozása és környezetünk folyamatos terhelése helyett, válassza a szódagépeinket, melyek által otthon, könnyedén tud készíteni szódavizet, vagy szénsavas italokat.

Víz világnapja - 03.22.

2023.03.22.

A víz világnapja minden évben március 22.-én kerül megrendezésre. Az ENSZ közgyűlése 1992-ben emelte ki ezt az eseményt...

Már kaphatóak új termékeink!

2023.01.06.

Újabb, modernebb, mérvadóbb. Szerintünk ez a 3 tulajdonság jellemzi legjobban a King termékeket...

Mindenki tehet az ivóvizeink védelmében!

2022.11.23.

Köztudott tény, hogy Földünk mindössze 1.2%-a ivóvíz, amin már 8 milliárd ember osztozik és a jövő nemzedékeit is kell szolgálnia...