A Takarékosság világnapja – 2022.10.31.

2022.10.31.

1924 októberében Milánóban rendeztek nemzetközi konferenciát Európa, Ázsia, Ausztrália 28 országának takarékpénztárai. A küldöttek azért fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy október utolsó munkanapjára meghirdessék a Takarékosság Világnapját.

Mára a takarékosság fogalma kibővült és nemcsak a pénzköltés szöges ellentétét jelenti. Az ünnep, és egyúttal a lassan már 100 éve minden évben megrendezett nemzetközi konferenciának a célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a takarékosság - beleértve egyúttal az energiatakarékosság – fontosságára, erősíteni a felelős gazdasági gondolkodást, valamint a tudatos fogyasztást. Ezen szemlélet egyik legfontosabb elemei közé tartozik például a „zero waste” azaz „nulla hulladék” életmód, a vásárlás minimalizálása a szükséges dolgokra, energiatakarékos égők használata stb.

Joggal vetődhet fel a kérdést, de hogyan is spórolhatok a Sodaco termékekkel? Szódagépeink nem igényelnek elektromos áramot, valamint üres PET palackot sem termelnek. Tudatos takarékossággal Ön is sokat tehet, nemcsak a Takarékosság világnapján a környezetünkért!

Föld Világnapja 2024.

2024.04.22.

Dönts másként a Föld Világnapján!

Ma, április 22-én, az egész világon a Föld Világnapját ünnepeljük. Ezen a különleges napon arra emlékezünk, hogy mennyire fontos bolygónk szeretete és legfőképp védelme.

Víz Világnapja: a víz megőrzése és az emberi jövő

2024.03.22.

Ma, március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, egy olyan alkalom, amely arra emlékeztet minket, hogy a víz az élet alapja, és elengedhetetlen minden létező számára a Földön. Ahogy együtt ünnepeljük ezt a napot...

Takarékosság Világnapja - 2023

2023.10.31.

Sokan nem tudják, de a mai napon van a Takarékosság Világnapja is. De vajon hogyan spórolhat a SodaCo-val? Cikkünkben részletezzük.